Recept za domačo nutelo

2. 3. 2012
Deli
Nutella (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Najljubša otroška sladica, ki pa se ji težko upremo tudi odrasli.

Za 1 kozarček namaza potrebujete:
  • 150 g olupljenih lešnikov
  • 200 g kakovostne čokolade (mlečne ali temne)
  • 1 skodelico sladkorja v prahu
  • ½ skodelice kakav prahu
  • malo olja (sončničnega ali repičnega, hladno stisnjenega)
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj. Lešnike stresite na pekač in jih v pečici pecite približno 10 minut.

Medtem čokolado razlomite na koščke in jo raztopite v vroči vodni kopeli. Ko lešniki začnejo rjaveti, jih takoj vzemite iz pečice in počakajte, da se malo ohladijo.

Nato jih stresite v električni mešalnik in jih čim bolj drobno zmeljite. Dodajte sladkor v prahu, kakav, tekočo čokolado in 2 žlički olja ter vključite mešalnik za nekaj sekund. Nato po potrebi dodajte še kanček ali dva olja in vse skupaj miksajte od 10 do 15 minut, da nastane gladka krema brez grudic.

Čist kozarček z navojnim pokrovčkom napolnite s kremo, ga zaprite in čez noč postavite v hladilnik.

Iz revije Lisa, foto: Shutterstock

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek