Recept za jabolčno torto brez peke

22. 9. 2011
Deli
Jabolčna torta brez peke

Priprava torte je zelo enostavna in sploh je ni potrebno peči. Za povrhu pa je še zelo okusna.

Za približno 12 kosov potrebujete:
  • 125 g masla
  • 125 g biskvitnih piškotov (za tiramisu)
  • 75 g zmletih olupljenih mandljev
  • 1 zavitek zmlete želatine
  • 150 g jogurta
  • 7 žlic sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • sok 1 limone
  • 1 kozarec jabolčne čežane (300 g)
  • 500 g smetane
  • 300 g jabolk
  • 250 ml bistrega jabolčnega soka
  • 1 zavitek bistrega tortnega preliva
Priprava:

Maslo raztopite. Piškote dajte v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem na drobno zdrobite. Piškotne drobtine zmešajte z mandlji in maslom. Na servirni krožnik položite obroč za torto (premera 26 cm). Piškotno maso dajte v obroč, jo enakomerno razporedite in pritisnite ob dno. Postavite jo v hladilnik za približno 30 minut.

Želatino zmešajte s 4 žlicami mrzle vode in jo namakajte približno 10 minut. Jogurt zmešajte s 6 žlicami sladkorja, vaniljevim sladkorjem, limoninim sokom in jabolčno čežano. Želatino med mešanjem segrejte in raztopite. V tankem curku jo vmešajte v jogurtovo maso. Jogurtovo maso postavite v hladilnik. Takoj ko začne želatina delovati, stepite smetano in jo vmešajte v kremo. Kremo namažite na piškotno podlago in torto postavite v hladilnik za najmanj 2 uri.

Jabolka narežite na četrtine in jim odstranite pečke. Četrtine zrežite na tanke krhlje ali koščke Jabolčni sok zavrite, dodajte jabolka in jih prevrite. Jabolka pustite, da se ohladijo v soku. Odcejena jabolka dekorativno naložite na torto. Odmerite 250 ml soka in z njim pripravite tortni preliv po navodilu z embalaže. Tortni preliv prelijte čez jabolka. Torto postavite v hladilnik še za 1 uro, da se preliv strdi.

Čas priprave: približno 4 ure 30 minut
Na kos približno: 370 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 25 g

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ