10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Recept za marmorni kolač

Recept za marmorni kolač (foto: Lisa) Lisa
9. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Ta klasični kolač imajo radi prav vsi!

Za 12 kosov potrebujete

  •  250 g zmehčanega masla
  •  250 g sladkorja
  •  1 ščepec soli
  •  sredico pol stroka vanilje
  •  5 jajc
  •  50 g smetane
  •  300 g moke
  •  3 žličke pecilnega praška
  •  100 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  •  1 žličko kakava v prahu

Priprava

Maslo penasto stepite. Proti koncu mu primešajte sladkor in sol ter vse skupaj stepajte še približno 2 minuti. Nato primešajte vaniljino sredico. Drugo za drugim vmešajte še jajca in smetano. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo primešajte preostalim sestavinam za testo.

Čokolado nalomite na koščke in jo stopite nad vročo vodno kopeljo. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za šarkelj (premera 26 cm). Testo razdelite na dva dela. Enemu primešajte tekočo čokolado in kakav.

V model najprej denite polovico svetlega, nato čokoladno testo in nazadnje še drugo polovico svetlega testa. Z vilicami naredite nekaj krožnih gibov po vseh plasteh testa. Kolač pecite približno 55 minut, počakajte, da se ohladi, in ga nato potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na kos: približno 410 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri