10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Recept za narastek s testeninami

Recept za narastek s testeninami (foto: stockfood photo) stockfood photo
18. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Popečen sir mu doda še slastnejši priokus.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 posušen rdeč čili
  • 200 g mocarele
  • 2 žlici olja
  • sol
  • šopek bazilike
  • 1,2 kg paradižnikov (iz pločevinke)
  • 400 g svedrcev ali peresnikov
  • poper
  • 100 g nastrganega parmezana

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Olupite čebulo in česen in ju zrežite na kocke. Čili strite. Vse skupaj približno 10 minut dušite na vročem olju. Paradižnike odcedite. Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

Paradižnike skupaj s 125 ml vode denite k čebulni mešanici, zavrite in pustite, da lahno vrejo približno 20 minut. Nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom. Baziliko oplaknite, potrgajte lističe, jih sesekljajte in primešajte omaki. Začinite s soljo in poprom.

Mocarelo odcedite in jo zrežite na rezine. Testenine zmešajte s polovico omake in 30 g parmezana jih stresite v namaščen model za narastke. Nato dodajte še preostalo omako, mocarelo in sir. Narastek pecite približno 15 minut in ga po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 76 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri