To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Recept za narastek z ravioli

Recept za narastek z ravioli (foto: stockfood photo) stockfood photo
17. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pesto narastku doda rafiniran značaj

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 veliko čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1 žličko posušenega origana
  • sol, poper
  • 1 lovorjev list
  • 500 g svežih raviolov
  • 4 paradižnike
  • 250 g mocarele
  • 4 žlice bazilikovega pesta
  • malce bazilike

Priprava

Olupite čebulo in česen, ju sesekljajte in popražite na olju. Dodajte koščke paradižnikov in jih začinite s soljo, poprom in origanom. Nato primešajte lovorjev list in pustite, da mešanica v odprti posodi lahno vre približno 10 minut. Raviole skuhajte po navodilih z embalaže v obilici vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očistite paradižnike, mocarelo pa odcedite. Oboje zrežite na rezine.

Po štirih manjših modelčkih porazdelite pesto. Po njem najprej razporedite raviole in nato rezine paradižnikov. Prelijte z omako in obložite z mocarelo. Narastke pecite približno 15 minut in jih na koncu okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 60 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri