10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recepti: Piščančje jedi za na piknik ali v pisarno

Recepti: Piščančje jedi za na piknik ali v pisarno (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
4. 8. 2014

Piščanec ima rad raznovrstnost.

Piščančji zvitki

Slastni za na piknik ali v pisarno.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 majhno rdečo in rumeno papriko
  • 200 g paradižnika
  • 1 solatni srček
  • 200 g piščančjega fileja brez kosti
  • sol, poper
  • mleto sladko papriko
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 4 vejice majarona
  • 100 g jogurta
  • sladkor
  • 1 zavitek tortilj (280 g)
Priprava:

1. Zelenjavo očistite. Papriko najprej zrežite na četrtine in nato na trakove, paradižnike pa na tanke rezine. Solato narežite na širše trakove. Meso oplaknite, ga osušite in ga začinite s soljo, poprom in mleto papriko.

2. V teflonski ponvi segrejte olje. Na njem ob obračanju meso pecite 12–16 minut. Majaron oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Primešajte jih jogurtu in dodajte še malce sladkorja, sol in poper.

3. Meso zrežite na tanke rezine. Tortilje segrejte in jih položite drugo poleg druge. Zgornjo tretjino obložite s solato, paradižniki, papriko in mesnimi trakovi. Pustite prazen rob. Nadev nakapajte z jogurtom. Zapognite strani, zvijte in zvitke prepolovite.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo približno 270 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Piščanec po tajsko

Kuhan v kremnem kokosovem mleku.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 200 g zamrznjene listne špinače
  • 500 g piščančjih zgornjih stegen brez kosti
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olja
  • 2 rdeči papriki
  • 500 g buče
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 400 ml kokosovega mleka (pločevinka)
  • 200 ml juhe
  • 500 g cvetače
  • 4 stebelca bazilike
Priprava:

1. Špinačo odtajajte. Meso oplaknite, ga obrišite in ga zrežite na koščke. Čebulo olupite in jo zrežite na kocke.

2. V globoki ponvi segrejte olje in na njem dobro popecite meso. Približno 10 minut zraven pecite še čebulo.

3. Papriko očistite in jo oplaknite. Bučo olupite, odstranite semenje in jo tako kot papriko zrežite na kocke. Piščancu primešajte karijevo pasto. Pražite približno 2 minuti. Dodajte še papriko, bučo, kokosovo mleko in juho. Posodo pokrijte in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 15 minut.

4. Cvetačo očistite in jo razdelite na manjše brstiče. Primešajte jih kariju in jed kuhajte še 5–10 minut.

5. Špinačo ožemite, jo grobo sesekljajte in jo primešajte mesu. Segrejte. Baziliko oplaknite, jo otresite do suhega in grobo sesekljajte lističe. Vmešajte jih v kari in ga kuhajte še 3 minute. Po želji okrasite s praženim nastrganim kokosom. Zraven tekne jasminov riž.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.Ž
Na osebo približno 400 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Zlato rjavi piščančji koščki

Jed, ki jo imajo radi tudi otroci.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 500 g stročjega fižola
  • sol in poper
  • 500 g korenja
  • sladkor
  • 2 rezini belega kruha
  • 1 jajce
  • 60 g piščančjega fileja brez kosti
  • 50 g moke
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 3 žlice masla
  • 2 žlici drobtin
Priprava:

1. Fižol oplaknite, ga odcedite in očistite. Nato ga približno 15 minut kuhajte v slani vodi.

2. Korenje ostrgajte in ga najprej zrežite na približno 5 cm dolge kose, te pa nato na debelejše paličice. Korenje približno 12 minut kuhajte v slani vodi, ki ste ji dodali ščepec sladkorja.

3. V tem času beli kruh zrežite na večje kocke in jih zmeljite s paličnim mešalnikom. V globokem krožniku razžvrkljajte jajce. Meso oplaknite, ga obrišite s kuhinjskim papirjem in ga zrežite na večje koščke. Začinite jih s soljo in poprom. Povaljajte jih najprej v moki, nato v jajcu in nazadnje v belem kruhu. Panado malce zatisnite ob meso.

4. V večji teflonski ponvi segrejte stopljeno maslo in meso z vsake strani pecite približno 4 minute. Zelenjavi odlijte vodo in jo pustite, da se odcedi. V drugi ponvi stopite maslo in na njem zarumenite drobtine.

5. Meso odcedite na kuhinjskem papirju in ga postrezite s kuhano zelenjavo, vse skupaj pa potresite še z drobtinami.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo približno 420 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri