Rezanci z zeleno salso

27. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rezanci z zeleno salso (foto: jahresve)
jahresve

Krona pa sočen svinjski file

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • 1 kozarček (53 ml) kaper
  • 1 šopek peteršilja
  • 10 g sardelnih filetov (iz kozarčka)
  • 7–8 žlic oljčnega olja
  • 1–2 žlici belega vinskega kisa
  • 500 g svinjskega fileja
  • 1 vejico rožmarina
  • 1 žlico olja
  • 500 g rezancev

Priprava

Olupite strok česna. Kapre odcedite. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Vse skupaj pretlačite skupaj s sardelnimi fileti in oljčnim oljem. Zeleno omako začinite s soljo, poprom in kisom. Pečico segrejte na 100 stopinj (ventilatorsko na 80 stopinj).

Meso zrežite na 8 medaljonov in jih lahno potolcite s tolkalom z ravno podlago. Olupite še preostal česen. Rožmarin oplaknite in ga otresite do suhega. V ponvi segrejte 1 žlico olja. Na njem približno 5 minut pecite medaljone z rožmarinom in česen. Začinite s soljo in poprom in za približno 9 minut postavite v toplo pečico.

Medtem v večji količini vrele slane vode al dente skuhajte testenine. Po kuhanju jih odcedite in jih postrezite z medaljoni in zeleno salso.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 840 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 92 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord