10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Ribezova torta

Ribezova torta (foto: Profimedia) Profimedia
11. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje ribeza...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 100 ml olja
  • 200 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška
  • 400 g različnega ribeza

Za drobljenec:

  • 30 g moke
  • 30 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g masla

Priprava:

1 Kisli smetani primešajte jajce, sladkor in olje. Dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Dobro premešajte in vlijte v lahno naoljen tortni model.

2 Povrh razporedite opran ribez (svež ali zamrznjen). Iz moke, sladkorja in masla pripravite mrvice. Potresite po ribezu. Torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, in nato odstranite obod modla.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri