Rikotini mafini z malinovim pirejem

16. 3. 2012
Deli
Rikotini mafini in samo 220 kcal

Posebna pozornost v pisanih papirnatih modelčkih ... Zloženi v okrasni embalaži bodo tako mamljivi, da se jim nihče ne bo mogel upreti.

Za približno 12 kosov

Za testo:

  • 400 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 jajce
  • 75 ml olja
  • 150 g rikote (ali pastirske oziroma albuminske skute)
  • 200 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • sol
  • 130 g sladkorja
  • 3 žlice jabolčnega ali malinovega soka
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Maline preberite oziroma jih odtalite. Zmešajte jajce, olje in rikoto. Moko zmešajte s pecilnim praškom, ščepcem soli in 100 g sladkorja ter vmešajte v rikotino maso.

Odtaljene maline odcedite in jih 150 g vmešajte v testo. Testo razdelite po namaščenih modelčkih za mafine in ga pecite približno 20 minut.

12 malin prihranite, preostale pa skupaj z jabolčnim sokom in preostalim sladkorjem zmeljite v pire. Pire pretlačite čez fino cedilo. Pečene mafine vzemite iz pečice in jih ohladite. Prelijte jih z malinovim pirejem in obložite s prihranjenimi malinami.

Čas priprave: približno 45 minut
Na kos: približno 220 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 25 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord