Riž s kardamomom in piščancem

4. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Riž s kardamomom in piščancem (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Okusna rižotka eksotičnega okusa

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 žlice olja
  • 2 čebuli
  • 4 piščančje prsi
  • 10 kapsul kardamoma
  • 4 klinčke
  • 1 1/2 skodelice basmati riža
  • 1 žlico rozin
  • 1 žlico suhih marelic
  • pest sesekljanih zelišč (glede na sezono mlado čebulo oziroma koriander)
  • sol, poper

Za jogurtno omako:

  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

V posodi segrejte polovico olja in na njem približno 10 minut pecite rezine čebule. Meso zrežite na kocke, jih začinite s soljo in poprom ter jih stresite k čebuli. Dodajte še kardamom in klinčke in vse skupaj pecite še 4 minute. Nato meso vzemite iz posode in vanjo stresite riž. Premešajte, da se lepo poveže z oljem, dodajte še rozine in sesekljane marelice in povrh razporedite meso. Zalijte z 1 litrom vrele vode, posodo pokrijte in pustite, da vse skupaj pri zelo nizki temperaturi lahno vre približno 20 minut.

Posodo odstavite s kuhalne površine, odstranite pokrov in čez posodo položite kuhinjsko krpo. Riž kuhajte še 10 minut. Kuhanemu rižu primešajte sesekljana zelišča in ga zrahljajte z vilicami. Jogurt zmešajte z oljčnim oljem in ga postrezite.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 79 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"