10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Riž: V glavni ali stranski vlogi

Riž: V glavni ali stranski vlogi (foto: Profimedia) Profimedia
5. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Gobov ragu z rižem - zagotovo boste zadovoljni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 veliko čebulo 
  • 250 g šampinjonov
  • 100 g sojine salame 
  • 2 stroka česna
  • 80 g masla
  • 3 žlice kečapa 
  • 2 vejici timijana
  • 150 ml juhe
  • sol, sveže mleti poper 
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Olupite in sesekljajte čebulo. Šampinjone očistite, jih zrežite na koščke, salamo pa na paličice. Olupljen česen drobno sesekljajte.

2 V kozici segrejte maslo in na njem popražite čebulo in šampinjone. Dodajte kečap, salamo, sesekljan česen, timijan in prilijte juho.

3 Vse skupaj podušite do mehkega. Ragu začinite s soljo in poprom, ga potresite z moko in omako pustite lahno vreti še nekaj minut. Postrezite z rižem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri