Rižek s piščancem

23. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rižek s piščancem (foto: Profimedia)
Profimedia

Eksplozija okusov in barv na krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g piščančjih kračk (brez kosti)
  • sol • 2 žlici olja
  • 3 stroke česna
  • 1 rdečo papriko
  • 150 g stročjega graha
  • 1 rdečo čebulo
  • 320 g testenin v obliki riža
  • peteršilja za okrasitev

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na koščke. Začinite jih s soljo in jih z vseh strani rjavo zapecite.

2 Dodajte rezine česna, vse skupaj še malce popecite in dodajte koščke paprike, stročjega graha in četrtino olupljene čebulo. Vse skupaj dušite približno 2 minuti, dodajte malo vode, še malo pokuhajte in nato odstavite.

3 Testenine skuhajte po navodilih z embalaže in jih po kuhanju odcedite. Postrezite z mesno mešanico in jed okrasite s sesekljanim peteršiljem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"