10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rižev kolač

Rižev kolač (foto: foodstock photo) foodstock photo
6. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Aromatičen s papriko in šunko

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 korenja
  • 1 žlico masla
  • 500 g riža
  • približno 1 l juhe
  • sol, poper
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 200 g koruze (iz pločevinke)
  • 4 pečene paprike (iz kozarca)
  • 4 jajca
  • 150 g kisle smetane
  • 200 g naribanega sira
  • 200 g surove šunke (v rezinah)

Priprava

Čebulo olupite. Korenje ostrgajte in ga tako kot čebulo zrežite na drobne kocke. Oboje podušite na maslu. Dodajte riž in prilijte juho. Začinite s soljo, poprom in papriko ter riž v pokriti posodi na nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut. Posodo odstavite s kuhalne plošče. Primešajte grah in koruzo ter pustite, da se riž pri zelo nizki temperaturi kuha še približno 10 minut. Nato ga pustite, da se ohladi. Riž mora posrkati vso tekočino.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Papriko odcedite in jo prepolovite. Namastite model za narastke. Zmešajte jajca, kislo smetano in 50 g sira, vse skupaj primešajte rižu in mešanico še začinite. Polovico riža porazdelite po modelu in ga pogladite. Obložite ga s papriko, šunko, 50 g sira in še z drugo polovico riža. Potresite s preostalim sirom in narastek pecite približno 35 minut, da se obarva lepo zlato rjavo.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.

Na osebo: približno 980 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 114 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri