10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Rižota z radičem in beluši

Rižota z radičem in beluši (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Osvežilna in okusna!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g zelenih belušev
  • 1/2 rdeče cikorije
  • 3 šalotke
  • 150 l balzamičnega kisa
  • 3 žlice olivnega olja
  • 500 g okroglozrnatega riža
  • 150 ml belega vina
  • 600 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • 60 g nastrganega parmezana
  • 200 g masla
  • sveže mleti poper

Priprava:

1 Beluše očistite, odlomite olesenele končke in beluše 1 do 2 minut kuhajte v vreli vodi. Po kuhanju jih odcedite. Očistite cikorijo in jo zrežite na koščke. Olupljeno šalotko drobno sesekljajte. Balzamični kis zlijte v kozico in ga na nizki temperaturi pokuhajte na polovico količine.

2 V kozici segrejte olje in na njem malce popražite šalotko in riž. Dodajte vino in malce juhe, nato vse skupaj začinite s soljo in 10 minut pustite lahno vreti na nizki temperaturi. Vsakič, ko izpari tekočina, rižu dodajte novo zajemalko vroče juhe in riž tako skuhajte do mehkega.

3 Rižu nato dodajte 2/3 cikorije in parmezan. Kozico odstavite in rižoti primešajte maslo. Začinite jo s soljo in poprom. Rižoto porazdelite po krožnikih, jo potresite s preostalo cikorijo in prelijte z reduciranim balzamičnim kisom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri