10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Robidov kolač z mandlji

Robidov kolač z mandlji (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 500 g moke
  • 50 g trsnega sladkorja
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • ščepec soli
  • 2 rumenjaka
  • 260 ml mlačnega mleka
  • 100 ml olja

Za nadev:

  • 150 g pasirane skute
  • 200 ml kisle smetane
  • 50 g trsnega sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 100 g mandljev 
  • 300 g robid

Za drobljenec:

  • 100 g moke
  • 100 g masla
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 100 g mandljevih lističev
  • 10 dvobarvnih paličic

Priprava:

1 Moki primešajte sladkor, kvas in sol. Rumenjake zmešajte z mlačnim mlekom in oljem. Zlijte v mokasto mešanico in zgnetite trdno testo. Na toplem naj vzhaja 1 uro, nato ga na hitro pregnetite in pustite vzhajati še 1 uro.

2 Testo razvaljajte 1,5 cm debelo in z njim obložite namaščen pekač. Pustite ga počivati 15 minut. Skuti primešajte kislo smetano, sladkor, prašek za puding in drobno mlete mandlje. Mešanico v kupčkih razporedite po testu, med kupčki pa potresite robide.

3 Moko, maslo, sladkor in ovsene kosmiče zdrobite v drobljenec. Dodajte mandljeve lističe in zdrobljene paličice. Drobljenec potresite po ostalih sestavinah, kolač pa 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga zrežite na rezine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri