To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Rožnati bučkini špageti z orehovim pestom in brokolijem

Rožnati bučkini špageti z orehovim pestom in brokolijem (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
4. 10. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Odličen presni recept s pesinimi špageti in orehovim pestom in brokolijem

Za 2 osebi potrebujete

za brokoli:

  • 10 brstičev brokolija
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice omake tamarind

za špagete:

  • 1 žlico soka nastrgane rdeče pese
  • 4 bučke
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 1 žličko morske soli

za pesto:

  • 1 skodelico orehov
  • 2 pesti bazilike
  • 1 žličko morske soli
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 1 žličko limonovega soka

Pripravila

Brokoli dajte v skledo in mu primešajte mešanico olja in omake tamarind. Marinirajte ga približno 1 uro.

Sok rdeče pese dajte v skledo. Bučke s strgalnikom za zelenjavo najprej zrežite na tanke rezine in te nato na dolge špagete. Stresite jih v skledo s pesinim sokom, dodajte olje in sol in vse skupaj dobro premešajte.

Pretlačite sestavine za pesto in jih primešajte špagetom. Malce pesta prihranite za končno okrasitev. Brokoli in špagete porazdelite po krožnikih in jed okrasite s preostankom pesta.

Čas priprave: približno 20 minut + mariniranje 60 minut

Na osebo približno 850 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 72 g, ogljikovi hidrati: 27 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri