10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rožnati jagnječji kare

Rožnati jagnječji kare (foto: revija Lisa) revija Lisa
30. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S pikantno česnovo zeliščno skorjico

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici pinjol
  • po 1 šopek mete in drobnjaka
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 3 rezine toasta
  • 2 jagnječja kareja (po 6 kotletov)

Priprava

Pinjole popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Zelišča in olupljen česen drobno sesekljajte. V mešalniku vse skupaj z oljčnim oljem dobro zmeljite in začinite s soljo in poprom. Toastu odrežite skorjo in ga drobno sesekljajte.

Kareja položite v pekač. Premažite ju s polovico zeliščne mešanice. Preostala zelišča zmešajte s kruhovimi drobtinami, zmes porazdelite po karejih in jo malce pritisnite navzdol. Meso 25–30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska na 160 stopinj), in če je treba, ga proti koncu peke pokrijte z aluminijasto folijo, da se preveč ne zapeče.

Jagnječja kareja vzemite iz pečice, ju pustite počivati nekaj minut, nato pa ju vzdolž kosti zrežite na rezine. Zraven tekneta korenje z mlado čebulo in krompir.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 60 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri