10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Rukola s piščancem in testeninami

Rukola s piščancem in testeninami (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Solata za kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olivno olje
  • 200 g testenin
  • 200 g rukole
  • 100 g češnjevih paradižnikov 
  • 2 mladi čebuli

Za polivko:

  • 4 žlice zrnate gorčice
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici kisa
  • sol, sveže mleti črni poper

In še:

  • 40 g parmezana

Priprava:

1 Oplaknite meso in ga osušite. Začinite ga s soljo in poprom ter ga nakapajte z oljem. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga natrgajte na koščke.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju naj se odcedijo.

3 Očistite rukolo, paradižnike in mlado čebulo in vse skupaj zrežite na koščke.

4 Zmešajte gorčico, drobno sesekljan česen, olje, kis, sol in poper. Polivko zmešajte z zelenjavo, mesom in testeninami. Solato razporedite po krožnikih in po njej nastrgajte parmezan.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri