10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rumove paličice

Rumove paličice (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sladica, ki osvoji s svojo aromo ...

Za 30 paličic potrebujete:

Za testo:

  • 140 g masla ali margarine
  • 200 g moke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 50 g drobno mletih orehov
  • 30 g kakava v prahu
  • 1 jajce
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 150 g marelične marmelade
  • 4 žlice ruma

In še:

  • 150 g bele čokolade
  • žlici masla

Priprava:

1 Maslo zrežite na koščke in ga pregnetite z ostalimi sestavinami za testo. Zavijte ga
v folijo za živila in ga za 2 uri postavite v hladilnik.

2 Testo pustite stati nekaj minut na sobni temperaturi. Nato ga denite v stiskalnico
za piškote in v pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte 10 cm dolge piškote.
Približno 8 minut jih pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.

3 Z marmelado zlepite skupaj po dva piškota in jih s čopičem navlažite z
rumom. Počakajte, da se strdijo.

4 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Premešajte in v čokolado
potopite končke piškotov. Počakajte, da se posušijo na papirju za peko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri