10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Sadje v čokoladi

Sadje v čokoladi (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Uf, čokolada in sadje ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 banano
  • 1 kivi
  • 2 marelici
  • 4 jagode
  • ¼ rumene melone
  • 100 g čokoladne kuverture

Za kremo:

  •  6 rumenjakov
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1 Sadje operite, očistite oziroma olupite in ga zrežite na kose. Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, vanjo potopite kose sadja in jih nato položite na papir za peko. Ko se čokolada strdi, sadje nataknite na nabodala.

2 Rumenjake in sladkor nekaj minut stepajte nad vročo vodno kopeljo, da dobite gosto peno. Nato mešanici postopoma vmešajte še smetano.

3 Čokoladna nabodala postrezite z vročo ali hladno kremo.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri