Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Sarmice s skuto na slanem balzamičnem šodoju

Sarmice s skuto na slanem balzamičnem šodoju (foto: Domačija Majerija) Domačija Majerija
22. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Recept za pravo jesensko pojedino.

Sestavine za 4 osebe

Sarmice

  • 4 listi kitajskega zelja
  • 20 g sesekljane pancete
  • 200 g sveže skute
  • poper
  • 25 ml oljčnega olja

Šodo

  • 2 jajčna rumenjaka
  • sol, poper
  • 30 ml balzamičnega kisa
  • 5 g moke
  • 300 ml hladnega mleka

Paprikovo olje

  • 50 ml lahkega oljčnega olja
  • 1 ščepec pekoče paprike v prahu
  • 20 g sveže rdeče paprike

Priprava

Liste zelja operemo in jim izrežemo stebelno žilo. V vreli, slani vodi jih skuhamo, odcedimo in ohladimo.

Za nadev na olju popražimo panceto, ji dodamo skuto, začinimo in premešamo. Na list zelja položimo žlico nadeva, prekrijemo z robovi lista in zvijemo v zvitek. Pokapljamo z malo oljčnega olja in pečemo 7 minut na 200 stopinj Celzija.

Rumenjake, sol, poper, kis in moko stepamo, da se speni, nato prilijemo mleko, razmešamo in skuhamo na vodni kopeli.

Olje, pekočo papriko v prahu in svežo papriko zmiksamo in nato precedimo.

Topel krožnik posujemo z malo paprike v prahu, prilijemo 50 ml šodoja in pokapljamo z malo paprikovega olja. Nazadnje na omako položimo sveže pečeno sarmico in takoj ponudimo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri