Segedin golaž

3. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Segedin golaž (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Krepka različica s papriko

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 rdečo papriko
  • 100 g korenja
  • 2 stroka česna
  • 3 čebule
  • 600 g govejega mesa za golaž (koščke)
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1–2 žlici sladkorja
  • 2 žlički posušenega majarona
  • 100 ml suhega rdečega vina
  • 300 g kislega zelja
  • sol, poper
  • 1 žlico sladke mlete paprike
  • 1,2 l juhe
  • 400 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 100 g kisle smetane
  • 1 žličko mlete kumine

Priprava

Očistite in pripravite zelenjavo. Papriko, korenje, česen in čebulo zrežite na večje kocke. Meso popecite na 2 žlicah olja in ga nato vzemite iz posode. Na olju, ki je ostalo, popražite čebulo in česen. Nato v posodo stresite še papriko, korenje, meso, paradižnikovo mezgo, sladkor in majaron in vse skupaj pecite še približno 5 minut.

Zalijte z vinom in ga malce pokuhajte. Kislo zelje odcedite, ga dodajte ostalim sestavinam in ga začinite. Prilijte juho in segedin približno 90 minut kuhajte v pokriti posodi. Krompir olupite in ga zrežite na kocke. Skupaj s kislo smetano in kumino ga primešajte segedinu. Vse skupaj naj lahno vre še naslednjih 20–30 minut, segedin pa še enkrat začinite.

Čas priprave: približno 2 uri in 30 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"