Seitan po dunajsko in krompir z ohrovtom

9. 3. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Seitan po dunajsko in krompir z ohrovtom (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Seitan ali pšenično meso sestavljajo rastlinske beljakovine, natančneje glutenske beljakovine iz pšeničnih zrn, ki jih pripravimo z izpiranjem škroba iz polnovredne pšenične moke.

Sestavine:

  • seitan
  • krompir
  • ohrovt
  • korenje
  • čebula
  • česen
  • sol
  • poper
  • sojina omaka
  • koruzni škrob
  • moka
  • drobtine
  • kajenski poper
  • kurkuma
  • drobnjak
  • česen
  • voda

Priprava:

Seitan spaniramo v zmesi vode, koruznega škroba, začimb in ga povaljamo v drobtinah. Maso naredimo gostote za 'šmorn'. Ocvremo. Lahko ga spečemo tudi v pečici. Za prilogo čebulo popražimo na olju, solimo, ko postekleni, dodamo narezano korenje in ohrovt. Dušimo, da se lepo razpusti, vmes malce zalijemo z vodo, solimo, popramo, dodamo česen in malce sojine omake. Dodamo krompir, kuhan v kosih.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.