Sendviči s čabato

25. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sendviči s čabato (foto: revija lisa)
revija lisa

Priročni zalogajčki, obloženi s sočnimi paradižniki, papriko in mocarelo

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čabato
  • 1 žlico pesta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g pečene paprike (vložene)
  • 4 paradižnike
  • 2 žlici črnih oliv (brez koščic)
  • 125 g mocarele
  • 3 stebla bazilike
  • sol, poper

Priprava

Čabato po dolgem prerežite in izdolbite mehko sredico. Pestu primešajte oljčno olje in z njim premažite odrezana dela kruha. Paprike odcedite. Paradižnike operite in jih tako kot olive in mocarelo zrežite na tanke rezine. Baziliko oplaknite, jo otrite do suhega in lističe grobo sesekljajte.

Na spodnji del kruha položite paprike in paradižnike ter jih začinite s soljo in poprom. Potresite z olivami in baziliko. Povrh razporedite še sir in preostale sestavine.

Pokrijte z drugim delom kruha. Zavijte ga v pergamentni papir, če je treba, še povežite in kruh za 4 ure postavite v hladilnik. Pred serviranjem ga zrežite na kose.

Čas priprave: 15 minut + hlajenje 4 ure.

Na osebo približno 430 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 51 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek