10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Široki rezanci s pekočo omako

7. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Široki rezanci all'arrabiata.

Za 4 osebe potrebujete


• 500 g širokih rezancev

• sol, poper

• 6 paradižnikov

• 2 stroka česna

• 1 čili

• 100 g pancete

• 2 žlici olivnega olja

• 1 žlico sesekljanega  peteršilja

• 40 g naribanega parmezana

Priprava

Rezance skuhajte v osoljeni vodi al dente po navodilu z embalaže. Med tem poparite paradižnike in jih olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Česen olupite in sesekljajte. Čiliju odstranite semenje in ga sesekljajte.

Panceto zrežite na trakove in jo skupaj s česnom in čilijem popecite na vročem olju. Dodajte paradižnik in ga pražite približno 5 minut. Omako začinite s soljo in poprom. Rezance odcedite in jih vmešajte v omako. Postrezite posute s peteršiljem in parmezanom.

Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 87 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri