Široki rezanci z gobami

17. 2. 2012
Deli
Široki rezanci z gobami, oplemeniteni s parmezanom

Hitra priprava, idealno za današnji življenjski tempo. Kljub temu vas okus ne bo razočaral.

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g širokih zelenih rezancev
  • sol
  • 5 paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 250 g mešanih gob
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 vejice majarona
  • poper
  • 2 žlici masla 30 g parmezana

Priprava:

Široke rezance skuhajte v večji količini osoljene vode po navodilu z embalaže. Pripravite paradižnike, jih poparite, olupite in zrežite na krhlje. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Pripravite gobe – manjše pustite cele, večje pa zrežite na debele rezine.

Gobe in česen pecite na olju 2–3 minute. Dodajte sesekljane lističe majarona in paradižnik ter solite in poprajte. Omako dobro pregrejte.

Rezance dobro odcedite, jih stresite v ponev z vročim raztopljenim maslom in premešajte. Razdelite jih po krožnikih, prelijte z omako in obložite z oblanci parmezana. Po želji jih okrasite z vejico majarona.

Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 17g, maščobe: 16g, ogljikovi hidrati: 70g

Iz Lise

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek