10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Sirova pita s špinačo in paradižnikom

19. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Poceni in okusen špinačni recet, pita vas bo stala le 0,70 € na osebo.

Za približno 12 kosov potrebujete

• 250 g moke

• sol, poper

• muškatni orešček

• 5 jajc

• 1 čebulo

• 125 g in 1 žlico masla

• 1 kg zamrznjenih špinačnih listov

• 2 žlici drobtin

• 250 g češnjevega paradižnika

• 200 ml mleka

• 200 g kisle smetane

• 100 g ementalca v kosu

• 125 g mocarele

• 2 žlici pinjol

Priprava

Iz moke, 1 žličke soli, 1 jajca, 125 g na koščke narezanega hladnega masla in od 1 do 2 žlic hladne vode zgnetite gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Medtem olupite čebulo in jo sesekljajte. Popražite jo na 1 žlici raztopljenega masla. Dodajte zamrznjeno špinačo in 150 ml vode, zavrite in pokrito kuhajte približno 15 minut. Nato špinačo odkrijte in kuhajte še 5 minut, da vsa tekočina povre. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Pekač za pito (premera 28 cm) namastite. Testo razvaljajte v krog premera 32 cm, ga položite v pekač in ob robu pritisnite ob pekač. Testo po dni z vilicami večkrat prebodite in ga posujte z drobtinami.

Paradižnike operite in osušite. Špinačo in paradižnike razporedite po testu. Jajca razžvrkljajte in jih zmešajte z mlekom, kislo smetano in naribanim sirom. Preliv začinite s soljo, poprom in muškatom. Zelenjavo v pekaču prelijte s prelivom in jo obložite z mocarelo, narezano na rezine. Pito pecite na srednjem vodilu v pečici od 40 do 50 minut. 5 minut pred koncem peke jo posujte s pinjolami.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 96 g.

Preveri še recept za zapečene školjke s špinačnim nadevom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri