Sirovi vlivanci

8. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sirovi vlivanci (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Domači – tako poceni je lahko dobra jed

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • sol
  • nariban muškatni orešček
  • 250 ml mineralne vode (gazirane)
  • 2 čebuli
  • pol šopka drobnjaka
  • 175 g naribanega ementalca
  • 2 žlici maščobe s čebulo

Priprava

Moko, jajci, 1 žličko soli, muškat in mineralno vodo zmešajte v gladko testo in ga nato pustite počivati približno 15 minut. Čebuli olupite in ju zrežite na tanke obroče. Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in ga poševno zrežite na nekoliko večje koščke.

V veliki posodi zavrite približno 3 litre vode. Testo iztisnite v vrelo vodo skozi poseben pripomoček za vlivance in jih kuhajte toliko časa, da priplavajo na površino. Poberite jih s penovko ter stresite v cedilo. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Vlivance stresite v model za narastke in jih potresite z malce sira. Nato naredite še dve ali tri plasti. Narastke pecite približno 10 minut, da se sir lepo stopi.

Segrejte maščobo in na njej popecite čebulne obročke. Potresite po vlivancih in jih okrasite še z drobnjakom. Zraven tekne solata.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 73 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"