Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Skutna pita s sadjem

Skutna pita s sadjem (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Lahka in okusna sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

• 250 g moke, 1/2 zavitka pecilnega praška
• 3 rumenjake, 100 g drobno mletega sladkorja
• 100 ml olja, 3 beljake
• 1/2 zavitka vaniljevega sladkorja
• 50 ml vode ali mleka

Za nadev:

• 250 g posnete skute
• 80 g drobno mletega sladkorja
• 1/2 zavitka vaniljevega sladkorja
• očiščeno sezonsko sadje (ribez, maline, borovnice)

Priprava:

1 Moko in pecilni prašek presejte. Rumenjake pe nasto stepite s sladkorjem. Dodajte 1 žlico olja,-
nato primešajte še preostalo in vse skupaj stepite. Beljakom dodajte vaniljev sladkor in stepite trd sneg.

2 Rumenjakovi peni počasi primešajte moko in če je treba, mešanico razredčite z vodo ali mlekom.
Počasi dodajte še sneg beljakov. Testo prelijte v model, obložen s papirjem za peko.

3 Skuti primešajte vaniljev sladkor in drobno mleti sladkor. Mešanico dajte v vrečko za dresiranje
in na testo nabrizgajte mrežo. Vmesne prostorčke zapolnite s sadjem. Pito 25 do 30 minut pecite v
pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa jo zrežite na porcije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri