10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Skutni krofi - posladek, ki še posebej tekne v pustnem času!

Skutni krofi - posladek, ki še posebej tekne v pustnem času! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Malce drugačni, a še vedno slastni.

Za 20 do 24 krofov potrebujete:

  • 4 jajca
  • 250 g skute
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 6 žlic ruma
  • 200 g moke 
  • 1 zavitek pecilnega praška 
  • sol 
  • olje za cvrenje 
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Skuto penasto temeljito zmešajte z rumenjaki, vaniljevim sladkorjem in rumom. Moko presejte s pecilnim praškom in soljo. Iz beljakov stepite trd sneg. Moko dodajte skutni mešanici in nato previdno primešajte še beljake.
2 V kozici segrejte olje in z žlico vanj počasi spuščajte testo ter ga zlato ocvrite v vročem olju.
3 Krofke po cvrenju odcedite na papirnati brisači. Ohlajene potresite s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri