10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Skutni venčki

Skutni venčki (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sladica, ki bo navdušila!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 30 g kvasa
  • 1 žlico sladkorja
  • 250 ml mlačnega mleka
  • 100 g masla
  • 50 g medu
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlico limonovega soka
  •  500 g moke
  • 1 jajce
  • 1 žlico maka

Za nadev:

  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Zdrobljenemu kvasu primešajte 1 žlico sladkorja in polovico mlačnega mleka. Mešanica naj na toplem vzhaja 5 do 10 minut.

2 Zmehčano maslo stepite z medom, postopoma pa nato dodajte rumenjaka in limonov sok. Primešajte presejano moko, kvašeno mešanico in preostalo mlačno mleko. Zmešajte gladko testo in ga pustite 45 minut vzhajati na toplem.

3 Medtem pripravite skutni nadev. Skuto dajte v skledo ter primešajte jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Gladko zmešajte.

4 Testo pregnetite, ga razvaljajte 5 mm debelo in ga zrežite na trakove (5 x 20 cm). Po dolžini vsakega traku razporedite kremo in zatisnite robove. Posamezne trakove zvijte v venčke, zatisnite končke in vence položite v pekače, obložene s papirjem za peko. Venčki naj vzhajajo še 15 minut. Nato jih premažite s stepenim jajcem in jih dekorativno zarežite s škarjami. Potresite jih z makom in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri