To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Sladka in sočna jagodna pica

Sladka in sočna jagodna pica (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
9. 8. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slastna in brez kančka holesterola

Za približno 10 kosov potrebujete

  • 200 ml tople vode
  • 2 žlički sladkorja
  • tretjino zavitka suhega kvasa
  • 280 g moke
  • 1,5 žličke olja
  • sol

Za oblogo:

  • 250 g jagod
  • 1 zavitek pasirane skute
  • 150 g sladkorja

Za mrvice:

  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 3 žlice moke
  • 1,5 žlice rastlinskega masla ali olja

Priprava

V topli vodi stopite sladkor, vanj nadrobite kvas, premešajte in pustite vzhajati. Nato primešajte moko, olje in sol ter zgnetite testo. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in ga približno 1 uro pustite vzhajati na toplem.

Zmešajte skuto in sladkor. Razvaljajte testo, ga prenesite v namaščen in pomokan pravokotni pekač ter ga premažite s skutno maso. Po njej potresite oprane in na rezine zrezane jagode.

Za pripravo drobljenca zmešajte sladkor, moko in maslo (ali pa olje) in ga potresite po jagodah. Pico približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Ko se pica malo ohladi, jo potresite s sladkorjem in jo postrezite s sorbetom ali jogurtom.

Čas priprave: približno 50 minut + vzhajanje testa.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Značke: jadoce sladica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri