Slana pogača s kislo smetano

27. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Slana pogača s kislo smetano (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Slana pogača, ki se odlično prileže k novemu vinu.

Za 4 osebe potrebujete

• 4 kose zamrznjenega kvašenega testa (450 g)

• 100 g kisle smetane

• sol, poper

• sladkor

• 80 g prekajene slanine

• 2 mladi čebuli

Priprava

Testo odtalite. Po 2 kosa testa skupaj gnetite z rokami približno 1 minuto. Testo oblikujte v kepi in ju pokriti pustite vzhajati približno 30 minut.

Kislo smetano zmešajte s ščepcem soli, popra in sladkorja. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testo razvaljajte v dva ovala (dolga približno 30 cm) in ju drugega poleg drugega položite na velik namaščen pekač. Testo premažite s kislo smetano, posujte s sesekljano slanino in poprajte. Pogači pecite v pečici od 12 do 15 minut. Mlado čebulo zrežite na kolute in jo posujte po pogačah.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut
Na kos: približno 520 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 52 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek