10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Slastna kombinacija: Čokoladni kolač z avokadom

7. 11. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Kombinacija avokada in čokolade postaja vse bolj priljubljena! Če ju še niste poskusili v kateri od okusnih sladic, si privoščite dve za navdih – mi smo jih našli na straneh kulinaričnih blogerjev!

Čokoladni kolač z avokadom

Sestavine:

• 225 gramov pirine moke

• 1 zrel avokado

• 1 dl grozdnega soka

• 1 dl jabolčnega soka

• 125 gramov rjavega trsnega sladkorja

• 70 gramov kakava

• 2 žlici kokosove moke

• 2 žlici agavinega sirupa

• 1 žlička pecilnega praška (vinskega kamna)

• 1 žlička sode bikarbone

• 1 žlička jabolčnega kisa

• 1 žlička vaniljevega izvlečka

• pol žličke soli

• 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava za preliv

Priprava:

Olupimo avokado in ga v blenderju skupaj z grozdnim in jabolčnim sokom zelo fino zmeljemo. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine, dodamo kis, agavin sirup in avokadovo maso ter vse skupaj premešamo, da nastane gosta čokoladna masa. Z njo napolnimo namaščen model za šarkelj in pečemo v ogreti pečici 30 minut na 180 stopinjah. Ko je čokoladni kolač pečen (preverimo z zobotrebcem), ga vzamemo iz pečice in ga pustimo na rešetki, da se ohladi, nato pa ga zvrnemo na krožnik. V posodici nad paro stopimo 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava in jo prelijemo čez delno ohlajen kolač

Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti (www.easy-recepti.com),
ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.

ČOKOLADNI SLADOLED IZ AVOKADA

Sestavine:

• 2 avokada

• 396 ml kokosovega mleka

• 4 žlice kakava

• ščepec soli

• 80 g medu

• nasekljani oreščki (lešniki)

• koščki temne čokolade


Priprava:

Sestavine damo v mešalnik in dobro premešamo. Na koncu dodamo sesekljane oreščke in čokolado. Dobljeno maso prenesemo v posodo in zamrznemo.

Recept je prispevala Mojca Perdih za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri