To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Slastna lešnikova tortica z nutelo

Slastna lešnikova tortica z nutelo (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
15. 10. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nutelo, ki je narejena iz zmletih lešnikov, kakava in mleka, so razvili v Italiji med drugo svetovno vojno, da bi iz skopih zalog dobili več čokolade. Preplet mlečne čokolade in lešnikov najdemo tudi v gianduji, čokoladni kremi z lešniki, ki so jo v 19. stoletju ustvarili v Torinu in je prednica nutele.

Sestavine za 2 skodelici

  • 2 žlici masla
  • 50 g nutele
  • 1 jajce velikosti L
  • 2 žlici mleka
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • 3 žlice sladkorja
  • 6 žlic moke z dodanim sredstvom za vzhajanje
  • ščepec soli
  • po želji 40 g nasekljanih lešnikov, po želji praženih

Priprava

V veliki skodelici zmešamo maslo in nutelo. 20–30 sekund ju segrevamo v mikrovalovni pečici, da se raztopita.

Z vilicami primešamo najprej jajce, nato pa mleko, vaniljev izvleček in sladkor. Dodamo moko in sol. Zmešamo, da dobimo gladko testo. Vmešamo nasekljane lešnike.

Testo razdelimo v dve skodelici. Vsako posebej damo v mikrovalovno pečico za minuto in pol do dve minuti in pol, da testo naraste in postane čvrsto.

Predlogi za okrasitev: stepena smetana, nutela, krema iz penic, ganaš z mlečno čokolado, karamelna omaka, sladkor v prahu, nasekljani lešniki ali sveže maline.

Značke: nutela sladica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri