Slastna pica s papriko

15. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Slastna pica s papriko (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Praznik za vse, ki imajo radi brezmesne jedi

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kocko kvasa
  • 1 ščepec sladkorja
  • 500 g moke
  • sol
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 600 g rdeče paprike
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 4 artičokine srčke (iz kozarca)
  • 350 g paradižnikove omake (iz kozarca)
  • 60 g kaper (iz kozarčka)
  • 16 črnih oliv
  • poper
  • 1 žlico posušenega origana

Priprava

Zmešajte kvas, sladkor in 150 ml mlačne vode. V skledo stresite moko, sredi kupčka naredite jamico in vanjo vlijte kvašeno mešanico. Skledo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite, da testo na toplem vzhaja približno 15 minut. Dodajte 1 žličko soli, olje in še približno 150 ml mlačne vode in vse skupaj zgnetite v elastično testo. Pokrijte in ga pustite vzhajati še približno 45 minut.

Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230 stopinj). Paprike oplaknite, jih prepolovite in odstranite semenje ter jih zrežite na kocke. Olupite še čebulo in česen. Čebulo zrežite na kocke, česen pa na tanke rezine. Artičoke zrežite na manjše koščke.

Testo razvaljajte na štiri pravokotnike in jih premažite s paradižnikom. Nato vse obložite s papriko, česnom, čebulo, artičokami, kaprami in olivami. Začinite s soljo, poprom in origanom. V pekač denite po 2 pici skupaj in jih pecite na najnižjem nivoju pečice približno 15 minut.

Čas priprave: približno 55 minut + vzhajanje 1 ura.

Na osebo: približno 665 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 108 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek