To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Slastni domači namazi za kruh

Slastni domači namazi za kruh (foto: StockFood) StockFood
1. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Spomladi je tako sijajno jesti zunaj, pa naj bo to piknik v naravi ali pa zajtrk na balkonu. Vse skupaj tekne še bolje kot sicer! Čudoviti za zraven bodo domači namazi za kruh, ki so pripravljeni en dva tri, pa še povsod jih lahko vzamete s sabo.

Svež kruh poskrbi za še sijajnejši okus. Postrvji namaz izjemno tekne na hrustljavi francoski štruci ali pa na belem kruhu. Pikanten jabolčno-orehov namaz se poda na črni kruh, limonino maslo z meto, jajčni namaz ali pa paradižnikov kremni namaz pa na polnozrnati kruh. Lahko pa poskusite tudi arašidovo maslo z rezinami banane na toastu.

Recept za postrvji namaz: zmešajte 250 g na kocke zrezane dimljene postrvi, kocke 1 čilija, česna in čebule, 1 žličko mletega koriandra in 150 ml kisle smetane. Začinite z limono, soljo in poprom.

Recept za jajčni namaz: kocke 1 čebule stekleno popražite na 2 žličkah masla. Ohladite. Primešajte kocke 5 trdo kuhanih jajc, 100 g zmehčanega masla in 35 g gorčice. Začinite s soljo in poprom.

Zelenjava na kruhu?

Sendvič si lahko požlahtnite s špinačno kremo:

Popražite

  • 2 žlici sesekljane čebule,
  • dodajte 500 g zamrznjene špinače,
  • prilijte malo juhe in vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut.

Nato dodajte

  • pehtran in koprc,
  • 2 žlici kremnega sira in
  • 4 žlice jogurta.

Pretlačite s paličnim mešalnikom. Namaz začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Čokoladne rezine za sladkosnede

V vroči smetani med mešanjem stopite po 50 g temne in mlečne čokolade. Primešajte še 1 žlico masla, 50 g mletih mandljev, 1 žlico kakava, 2 zavitka vaniljevega sladkorja in po 1 ščepec cimeta in soli. Ohladite z mešanjem. Še bolj slastne ideje pa najdete desno.

Več okusa za marmelado

Izboljšate lahko tudi svojo priljubljeno marmelado. Jagodna bo z malce zelenega popra dobila lepo ostrino, čilijevi trakovi pa bodo podžgali breskovo ali mangovo različico. Marmeladi lahko primešate tudi malce žganja: v slivovo slivovko, v malinovo pa malinovo žganje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri