Recept za špinačno lazanjo - družinsko jed iz pekača
Za 4 osebe potrebujete:
- 12 listov za lazanjo
- sol
- 3 žlice olivnega olja
- 800 g špinače
- 2 stroka česna
- nariban muškatni orešček
- 400 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)
- 1 žlico sesekljane bazilike
- 1 ščepec sladkorja
- kajenski poper
- 150 g mocarele
- 50 g naribanega parmezana
Priprava:
Testenine za lazanjo blanširajte v obilo vrele osoljene vode. S penovko jih poberite iz vode in dobro odcedite. Da se ne zlepijo, jih položite na kuhinjsko krpo in pokapajte z oljem ali pa med liste testenin položite kose prozorne folije za živila.
Pripravite špinačo in jo v osoljeni vodi na hitro blanširajte. Nato jo odcedite, dobro ožmite in na grobo sesekljajte. Česen olupite, sesekljajte in ga zmešajte s špinačo in 1 žlico olivnega olja. Špinačo začinite s sojo in muškatnim oreščkom. Paradižnik iz pločevinke zmešajte z baziliko in začinite s soljo, sladkorjem in kajenskim poprom.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). V naoljen pekač za narastke zložite plasti testenin, špinače in paradižnika, tako da končate s testeninami. Odcejeno mocarelo narežite na rezine in jih razporedite po lazanji. Lazanjo posujte s parmezanom in jo pecite v pečici približno 25 minut, da se sir zlato rjavo zapeče.
Čas priprave: približno 50 minut
Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 27 g
Iz Lise
Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek