Slastno tudi brez mesa

1. 11. 2011
Deli
Špinačna lazanja

Recept za špinačno lazanjo - družinsko jed iz pekača

Za 4 osebe potrebujete:
  • 12 listov za lazanjo
  • sol
  • 3 žlice olivnega olja
  • 800 g špinače
  • 2 stroka česna
  • nariban muškatni orešček
  • 400 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)
  • 1 žlico sesekljane bazilike
  • 1 ščepec sladkorja
  • kajenski poper
  • 150 g mocarele
  • 50 g naribanega parmezana
Priprava:

Testenine za lazanjo blanširajte v obilo vrele osoljene vode. S penovko jih poberite iz vode in dobro odcedite. Da se ne zlepijo, jih položite na kuhinjsko krpo in pokapajte z oljem ali pa med liste testenin položite kose prozorne folije za živila.

Pripravite špinačo in jo v osoljeni vodi na hitro blanširajte. Nato jo odcedite, dobro ožmite in na grobo sesekljajte. Česen olupite, sesekljajte in ga zmešajte s špinačo in 1 žlico olivnega olja. Špinačo začinite s sojo in muškatnim oreščkom. Paradižnik iz pločevinke zmešajte z baziliko in začinite s soljo, sladkorjem in kajenskim poprom.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). V naoljen pekač za narastke zložite plasti testenin, špinače in paradižnika, tako da končate s testeninami. Odcejeno mocarelo narežite na rezine in jih razporedite po lazanji. Lazanjo posujte s parmezanom in jo pecite v pečici približno 25 minut, da se sir zlato rjavo zapeče.

Čas priprave: približno 50 minut
Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 27 g

Iz Lise

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek