10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Slive v rdečem vinu

Slive v rdečem vinu (foto: Profimedia) Profimedia
2. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Vino in slive ... Zveni odlično!

Za 5 kozarcev po 500 ml potrebujete:

  • 1,5 kg sliv
  • 400 ml rdečega vina
  • 200 ml jabolčnega kisa
  • 750 g sladkorja
  • 1 paličico cimeta
  • 100 ml ruma

Priprava:

1 Operite slive, jih prepolovite in odstranite koščice. Vino in kis zlijte v kozico, dodajte sladkor in cimet ter vse skupaj zavrite. Dodajte slive, jih malce pokuhajte in nato počakajte, da se ohladijo. Nato primešajte rum.

2 Slive s sokom razporedite po čistih kozarcih, jih zaprite in postavite v lonec. Prilijte toliko vode, da bo segala skoraj do roba pokrovčka, in jih 10 minut kuhajte pri 180 stopinjah. Nato jih vzemite iz lonca, obrnite in počakajte, da se ohladijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri