10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Slivov kolač z drobljencem

Slivov kolač z drobljencem (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preprosto odlično!

Za 10–12 kosov potrebujete: 

  • 50 g masla
  • 130 g pasirane skute
  • 70 g sladkega kondenziranega mleka
  • 4 žlice medu
  • 2 veliki jajci
  • 90 g ajdove moke
  • 70 g kokosove moke
  • 2 žlički sode bikarbone

    Za drobljenec:
  • 30 g kokosove moke
  • 10 g ajdove moke
  • 30 g trsnega sladkorja
  • 30 g masla

    In še:
  • 300 g sliv

Priprava:

1 Pečico segrejte na 165 stopinj. V kozici segrejte maslo in nato počakajte, da se ohladi. Gladko stepite skuto, kondenzirano mleko, med in jajci. Nato dodajte še ajdovo moko, kokos, pecilni prašek in maslo.

2 Za drobljenec v drugi skledi zmešajte kokosovo moko, ajdovo moko in trsni sladkor. Dodajte še zmehčano maslo in zgnetite mrvice. Slive oplaknite in jih osušite. Odstranite koščice in jih zrežite na krhlje.

3 Pekač obložite s papirjem za peko. Vanj razporedite testo in ga pogladite. Povrhu razporedite slive in jih potresite z drobljencem. Kolač pecite približno 45 minut. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri