To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Smuč z ajdovo solato

Smuč z ajdovo solato (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kombinacija zveni nenavadno, a je nadvse okusna jed!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 100 g ajde
  • sol
  • 500 g smučevih filetov s kožo
  • 50 g masla
  • 50 g korenja
  • 50 g brokolija
  • 50 g bučk
  • 50 g stročjega fižola
  • sveže mleti poper
  • sok 1 limone

Priprava:

1 Ajdo nekajkrat oplaknite in jo po navodilih z embalaže do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jo odcedite.

2 Oplaknite in osušite ribje filete, jih zrežite na porcije (150 g) in jih solite. V ponvi segrejte polovico masla in na njem specite filete. Najprej jih 4 minute pecite na strani s kožo, jih obrnite in jih pecite še 1 minuto.

3 Olupite korenje in ga zrežite na kolesca. Oplaknite brokoli in ga razdelite na majhne dele. Oplaknjeno bučko zrežite na kocke. Stročji fižol zrežite na majhne koščke. Zavrite slano vodo in v njej do mehkega skuhajte zelenjavo. Nato jo vzemite iz vode, jo za 30 sekund položite v hladno vodo in jo nato odcedite.

4 V ponvi segrejte preostalo maslo, nanj stresite ajdo, jo začinite s soljo in poprom ter primešajte zelenjavo. Malce jo segrejte in nakapajte z limonovim sokom. Solato postrezite s smučevimi fileti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri