To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Špageti z vongolami

20. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Testenine za ljubitelje morskega.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 kg majhnih vongol

• 4 paradižnike

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

• 2 žlici olivnega olja

• 100 ml belega vina

• 400 g špagetov

• sol

• 2 žlici sesekljanega peteršilja

• poper

Priprava

Školjke očistite in operite. Paradižnike poparite in olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.

V loncu segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte školjke in vino ter v pokritem loncu kuhajte približno 5 minut. Školjke odcedite in prestrezite tekočino.

Špagete skuhajte al dente po navodilu z embalaže. Nekaj školjk pustite celih, iz preostalih pa izluščite meso. Tekočino od školjk prelijte v lonec, dodajte vse školjke, paradižnik in peteršilj ter segrejte. Omako začinite s soljo in poprom. Dodajte odcejene špagete in premešajte.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 76 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri