Špagetni laski

30. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Špagetni laski (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Mini, a veličastna izvedba

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g stročjega fižola
  • sol
  • 200 g pikantne klobase (na primer chorizo)
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 400 g kozic (brez lupine)
  • 1 čebulo 
  • 2 stroka česna
  • 1 sesekljan čili
  • pol žličke sladkorja
  • 2 paradižnika (kocke, brez semen)
  • 400 g tankih špagetov
  • poper, sol
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 100 g nadrobljene fete

Priprava

Stročji fižol očistite in ga približno 8 minut kuhajte v slani vodi. Klobaso zrežite na rezine in jih popecite na vročem olju. Dodajte kozice. Pecite jih 3 minute in jih nato odcedite na kuhinjskem papirju.

Olupite čebulo in česen. Oboje zrežite na paličice. Maščobo, ki je ostala po peki klobas, odcedite. Eno žlico prihranite za pozneje, na preostali maščobi pa stekleno popražite česen, čebulo in čili. Karamelizirajte s sladkorjem in dodajte še paradižnike. Vse skupaj pri nizki temperaturi dušite približno 10 minut. Začinite.

Približno 5 minut pred koncem kuhanja skuhajte še testenine. 5 žlic vode od kuhanja testenin primešajte paradižnikom. Dodajte še klobaso, fižol in kozice, vse skupaj segrejte in začinite. Testenine odcedite, jih primešajte preostalim sestavinam in jih potresite s peteršiljem in feto.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 72 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"