10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Španska paella s piščancem

Španska paella s piščancem (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Podaljški poletja ... Vsaj na krožniku naj bo okus po Mediteranu.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančja stegna brez kosti
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 klobaso
  • 4 stroke česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 250 g stročjega graha
  • 3 vejice rožmarina
  • 5 paradižnikov
  • 250 g okroglozrnatega riža
  • 3 ščepce žafrana
  • 1 žlico sladke dimljene mlete paprike
  • 750 ml perutninske juhe
  • 300 g belega fižola (pločevinka)

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in poprom. Klobaso zrežite na kolesca, olupljen česen pa na rezine.


2 V globoki ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani pecite približno 10 minut. Nato ga vzemite iz ponve.


3 Stročji grah operite in ga zrežite na koščke. Rožmarin oplaknite in otresite do suhega. Paradižnike oplaknite in zrežite na kocke.


4 V ponvi segrejte olje in na njem popražite česen in klobaso. Dodajte riž, ga malce premešajte in dodajte sol, žafran in dimljeno papriko. Prilijte juho.


5 Vse skupaj zavrite. Nato dodajte kocke paradižnikov, stročji grah in odcejen fižol.


6 Po rižu razporedite meso in vejice rožmarina. Pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj pustite lahno vreti 15 do 20 minut. V tem času ne mešajte! Odstranite folijo in paello kuhajte še 5 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri