Špinačna calzone pica

9. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Špinačna calzone pica (foto: aurora)
aurora

Lisičke za prav sijajno aromo

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g lisičk
  • 2 žlici masla 
  • sol, poper
  • 200 g špinače
  • 1 strok česna
  • 2 mladi čebuli
  • 100 g paradižnikov
  • 1 ½ osnovnega testa za pice
  • 120 g trdega sira (rezine)

Priprava

Gobe očistite in jih približno 5 minut dušite na maslu. Začinite. Špinačo blanširajte. Česen olupite in zrežite na kocke. Mlado čebulo zrežite na obročke in oboje stresite h gobam. Paradižnike sesekljajte in jih dodajte lisičkam. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo razdelite na 4 dele in jih razvaljajte v kroge. Obložite z nadevom in sirom, prepognite in zatisnite robove. Pice pecite v pečici približno 25 minut.

Čas priprave: približno 65 minut.

Na osebo: približno 870 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 109 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord