Špinačni kiš s kozjim sirom

30. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Špinačni kiš s kozjim sirom (foto: jessen)
jessen

Kozji sir poskrbi za še več aromatičnosti

Za 8 kosov potrebujete

Za testo:

  • 200 g moke
  • 100 g puste skute
  • 5 žlic repičnega olja
  • 1 ščepec soli

Za oblogo:

  • 300 g listne špinače
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice repičnega olja
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešček
  • 200 g kozjega svežega sira
  • 150 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • 30 g pinjol
  • 150 g naribanega kozjega sira

Priprava

Iz moke, skute, olja in soli zgnetite testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 20 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Olupite čebulo in česen. Čebulo zrežite na trakove, česen pa na kocke. Oboje podušite na olju. Primešajte še špinačo, jo za hip podušite in jo nato krepko začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

Kozji sveži sir zmešajte s kislo smetano in jajcema ter mešanico primešajte špinači.

Testo razvaljajte in z njim obložite namaščen model za pite (premera 24 cm). Testo obložite s špinačnim nadevom, ga potresite s pinjolami in 30 g naribanega sira ter kiš pecite približno 35 minut. Potresite ga s preostalim sirom in ga pecite še 8 minut. Postrezite še toplega.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.

Na kos: približno 420 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"