kakavov-in-kokosov-sladoled

Da je priprava sladoleda povsem enostavna, dokazujejo slovenski kulinarični blogerji, ki že uživajo v polnovrednih okusih zdravih sladoledov.

Neapeljski sladoled

Sestavine:
  • 9 banan
  • 150 g malin
  • 6 jušnih žlic kakava v prahu
Priprava:

Sladoled je sestavljen iz treh plasti – malinine, bananine in čokoladne.

Za osnovo sladoleda uporabimo čim bolj zrele banane. Narežemo jih na manjše koščke in jih zamrznemo. Zamrznjene banane premešamo v mešalniku ali blenderju. Z nekaj potrpljenja bomo dobili gladko zmes, lahko pa dodamo tudi nekaj vode, da se lažje premešajo.

Bananino osnovo razdelimo na tretjine. Eni primešamo kakav, drugi maline, tretja pa je že pripravljena. Vsak del ločeno znova premešamo.

Sladoled razporedimo po plasteh v pravokotno posodo. Najprej malinino plast, nato bananino in na vrhu še čokoladno. Če se je sladoled vmes preveč odtalil, ga med vsako plastjo zamrznemo toliko, da se plasti med vlivanjem ne premešajo.

Neapeljski sladoled

Kakavov sladoled

Sestavine:
  • 1 zrel srednje velik avokado
  • 100 g izkoščičenih datljev, ki smo jih prej nekaj ur namakali
  • 1 zvrhana žlica presnega kakava v prahu
  • 1 žlica vode
Priprava:

Avokado in datlje zblendamo v gosto pasto in dodamo kakav v prahu. Še nekaj časa mešamo. Če je masa presuha, dodamo žlico vode. Preložimo v posodico in jo damo v zamrzovalnik.

Kokosov sladoled

Sestavine:
  • 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml)
  • 1 zrela banana
  • 1 žlica kokosovega olja,
  • 1 žlica poljubnega sladila (po potrebi)
Priprava:

Pločevinko kokosovega mleka najprej damo za nekaj ur v hladilnik. Z žlico poberemo maščobo, ki se je nabrala na vrhu, kokosovo vodo pa odlijemo in shranimo za smoothie ali samostojni napitek.

V mešalnik damo banano, maščobo kokosovega mleka, žlico kokosovega olja in za bolj sladko varianto še žlico poljubnega sladila. Pretlačimo do gladkega in prelijemo v posodico, ki jo damo v zamrzovalnik.

Domač kakavov in kokosov sladoled

Recepte sta prispevala Sašo Šketa, avtor strani Presno.si, in Jasmina Putnik, avtorica bloga Hitro in zdravo; iz revije Liza

Sorodni članki

Slastni domači sladoledi

Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, lešnikovo, riževo, ovseno, kokosovo), sladilo in…

Avokadov sladoled - recept, ki se mu ne boste mogli upreti

Avokado + sladoled. Se vam zdi, da to dvoje ne gre skupaj? Priprava je zelo preprosta, zato vas izzivamo, da zelo kmalu preizkusite ta slasten avokadov sladoled.

Recept: Vikend sladkanje

Malo se pa moramo posladkati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri