Suši - surovo pod novimi pogoji

28. 1. 2010
Deli
Suši - surovo pod novimi pogoji (foto: Arhiv revije Men's Health)
Arhiv revije Men's Health

Pravilno pripravljen suši je prava zakladnica hranil, z le nekaj zamenjavami pa je lahko hitro zvitek skoraj praznih kalorij, ki bo napolnil le vaš pasni obseg.

1. Naj bo potresen s sezamovimi semeni (v njih je magnezij, ki spodbuja delovanje možganov), na vrhu pa si lahko privoščite tudi kaviar masago, ki je odličen vir maščobnih kislin omega 3.

2. Dobre suši hiše uporabljajo za vrhnjo plast sušija le zares sveže ribe. Naj bodo na vrhu vašega le najboljše: aljaški divji losos, šarenka, list. Vsi vas bodo oskrbeli z beljakovinami in maščobami omega 3.

3. Prosite, naj vam suši pripravijo s pravim mesom rakov, in ne s surimijem ali z imitacijami rakovega mesa. Vsi približki imajo v primerjavi z originalom za polovico manj beljakovin in komaj kaj maščob omega 3. Suši bo dražji, vendar pa veliko bolj zdrav.

Katerega izbrati?

Pri izbiri si pomagajte s spodnjo lestvico. Izdelki so razvrščeni od najboljšega proti najslabšemu glede na energijsko vrednost.

Upoštevajte še eno pravilo: ne naročajte česarkoli ocvrtega (na primer s tempura škampi).

Od najboljšega do najslabšega:

  • Zvitek z lososom
  • Zvitek z avokadom
  • Zvitek s kumaro
  • Kalifornijski zvitek
  • Zvitek s tempura škampi
  • Filadelfijski zvitek

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek