Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Svinjska ribica s pirejem sladkega krompirja in brusnično omako

Svinjska ribica s pirejem sladkega krompirja in brusnično omako (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Mmmm ribica!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjske ribice
  • sol, sveže mleti poper
  • olje

Za pire:

  • 500 g sladkega krompirja
  • 50 g masla
  • sol

Za omako:

  • 100 ml rdečega vina
  • 100 g brusnic
  • 10 g drobno mletega sladkorja
  • 1/2 čilija
  • 3 vejice timijana
  • peteršilj

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga natrite s soljo in poprom. Nato ga z obeh strani popecite v naoljeni ponvi. Položite ga v pekač in ga 11 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Olupite sladki krompir in ga zrežite na majhne kocke. Stresite ga v slano vodo, dodajte maslo, zavrite in kuhajte približno 30 minut. Po koncu kuhanja ga odcedite, dodajte maslo in ga pretlačite.

3 Meso vzemite iz pekača in omaki dodajte rdeče vino, brusnice in sladkor. Segrejte in pustite lahno vreti 5 minut. Dodajte sesekljan čili in timijan ter omako kuhajte še 5 minut. Odcedite odvečno vodo, omako pretlačite s paličnim mešalnikom in jo še začinite. Meso zrežite na rezine in jih postrezite s pirejem sladkega krompirja in brusnično omako. Jed potresite s peteršiljem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri