10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Svinjski file z zelenjavo v smetani

Svinjski file z zelenjavo v smetani (foto: burda foto) burda foto
13. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Slastno iz podeželske kuhinja

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g pora
  • 250 g korenja
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 400 g šampinjonov
  • 600 g svinjskega fileja
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici olja
  • 75 g prekajene slanine (kocke)
  • sol
  • poper
  • približno 500 ml juhe
  • 3 vejice timijana
  • 250 g vlivancev (gotov izdelek)
  • 150 g smetane

Priprava

Očistite zelenjavo. Por poševno zrežite na 3 cm velike koščke, korenje pa na rezine. Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke. Gobe zrežite na rezine. File osušite in mu odstranite kožo in žilice. Po dolgem ga prepolovite, ga zrežite na približno 2 cm debele rezine in jih potresite z moko.

V posodi segrejte olje. Na njem pecite meso z vsake strani po 1 minuto in ga nato vzemite ven. Na maščobi, ki je ostala, približno 2 minuti pražite čebulo, česen, korenje, por in slanino. Dodajte gobe in vse skupaj pražite še 2 minuti. Začinite s poprom. Dodajte juho in timijan ter pustite, da jed počasi vre približno 10 minut.

Približno 4 minute pred koncem kuhanja dodajte še vlivance in meso ter vse skupaj pokuhajte. Primešajte smetano in jed krepko začinite.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri